Skarpsno, Gimle og Frogner er trivelige steder i Oslo. Velet arbeider for beboerinnflytelse og vern av området.

Rekordmøte om sykler, biler, trikker og trær

Skarpsno, Gimle og Frogner Vel avholdt høstmøte med tema som engasjerer mange av beboerne på Frogner. Salen på Schafteløkken var flylt til randen av engasjerte medlemmer, politikere og representanter fra Oslo kommune. Fra Rådhuset var byrådsekretær for Lan Marie Nguyen Berg (MDG, byråd for miljø og samferdsel), Anne Bakken Riise, invitert til å holde innlegg om såvel den omstridte KVU-en for Bygdøy Allé, sykkelstier kontra parkeringsplasser, og beboerparkering. Kommunen stilte mannsterke, og med seg hadde byrådsekretæren Reidun Stubbe, ansvarlig for KVU Bygdøy Allé, Catrine Schultze Carlsen, Beboerparkering, Tørres Rasmussen, arborist i Bymiljøetaten og Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet.

Camilla Wilhelmsen, (FrP), nestleder i Byutviklingskomiteen i Rådhuset, presenterte hvorfor hun ønsker hele KVU-en skrinlagt. Hun fortalte også om sitt arbeid for å bevare kastanjetrærne og plante nye i Bygdøy Allé. Av ekstrabevilgningen på 1 million til trærne har en stor del gått til andre formål. Camilla fikk atskillig større tilslutning fra salen enn det kommunens representanter hadde fått.

Noen deltagere måtte gå før Camillas presentasjon og vi har derfor lagt ut en video.

Etter en rask ommøbelering av Schafteløkkens store sal, ble det servert ost og vin, og samtalene gikk engasjert videre blant medlemmene. Møtet ble avsluttet kl. 23.00.

Kategori: ingen |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *