Skarpsno, Gimle og Frogner er trivelige steder i Oslo. Velet arbeider for beboerinnflytelse og vern av området.

Det er i år 70 år siden Jens Book-Jenssen først lanserte sin «Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allé» som gjorde alléen til Norges nest mest berømte gate. Fortjener han ikke en statue på Thomas Heftyes plass?

Jens Book-Jenssen (1910-1999) – Book’n som han gjerne ble kalt – spilte første gang inn den berømte sangen og valsen «Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allé» i 1950 med Øivind Berghs Bristolorkester. Men da han spilte den inn på nytt i 1956 med arrangement av Egil Monn-Iversen, slo den virkelig igjennom og gjorde Bygdøy Allé til Norges nest-mest berømte gate – etter Karl Johans gate.

«Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allé» i 1956-versjonen ble en av landets største evergreens noensinne og solgte i hele 250 000 singel-eksemplarer, noe som er tidenes mest solgte singel i Norge. Teksten til slageren ble skrevet av Gunnar Kaspersen, og melodien ble komponert av Kristian Hauger.

Book’n var en gledespreder i etterkrigstidens Norge, med en innsmigrende og glad syngestil og melodiøse melodier. Hvem husker vel ikke «En liten gylden ring», «Jeg blir så glad når solen skinner», «Det er lov å være blid», «Det blir atter sol og sommer» og «Vi seiler mot lykken»?

Book’n var norgeshistoriens suverent mest solgte plateartist og hans aktive karriere strakte seg over mer enn 60 år.

Skarpsno, Gimle og Frogner Vel mener at Jens Book-Jenssen fortjener en statue i sin elskede kastanje-allé, og vi foreslår en skulptur av ham midt i gatens lengdestrekning – nemlig på Thomas Heftyes plass. Ta en titt på denne videofilmen med styremedlemmene Audun Engh og Håkon Wium Lie, laget for vellet av Hans Haga:

Kategori: ingen |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *