Skarpsno, Gimle og Frogner er trivelige steder i Oslo. Velet arbeider for beboerinnflytelse og vern av området.

Vil kommunen fjerne p-plasser på Frogner?

Oslos nye lokalavis på nett, Vårt Oslo, skriver om parkeringssaken. Aksjonen Bevar parkeringen er sitert i saken:

Vi er tilhengere av sykkelbruk. Bydel Frogner har kanskje den høyeste bruken av sykkel i Oslo by. Men vi ser ikke noe behov for særskilt sykkelfelt i rolige boliggater. Tvert imot mener vi det vil skape nye gjennomfartsårer med større hastighet på både biler og sykler, med farlige situasjoner og ulykker vi hittil har unngått

Saken i samferdsel- og miljøkomiteen på Rådhuset 15. januar kl 17. Møtet er åpent og vi oppfordrer medlemmer til å delta!

Kategori: ingen |

One Comment

  • Bjørn Aagaard sier:

    En ting som bystyret muligens ikke har fått med seg i sine konsekvensvurderinger er hvor bilene blir av når gateparkeringen forsvinner. Hvis man tar Drammensveien som et eksempel ser man her allerede mange eksempler på at de gamle og flotte forhagene har blitt omgjort til parkeringsplasser. Gammel vegetasjon er revet opp og erstattet med asfalt og grus og bilene står parkert helt inn til inngangsdørene. Den nylig prisbelønnte eiendommen Sofienlund er et tydelig eksempel. Det finnes vel ikke en eiendom i byen som ligger bedre til med hensyn på offentlig kommunikasjon. Likevel er hele det gamle tunet omgjort til parkeringsplass, og den gamle vegetasjonen er nærmest flathugd. Dette er en utvikling man har grunn til å frykte at vil skyte fart når bilene blir jagd bort. Dette er ikke grønn politikk, men en politikk som fører til uønskede konsekvenser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *